Begin dit jaar meldde Mevi zich aan bij Big Science, een platform voor Nederlandse technische bedrijven die in contact willen komen met grote internationale wetenschappelijke onderzoeksinstituten en projecten. Een zogeheten Industrial Liaison-officier van Big Science bracht een bezoek aan Mevi en beoordeelde een deelname van het Helmondse bedrijf aan het platform als zeer positief.
Mevi is met name bekend als specialist in verspaning, werktuigbouwkundige engineering, machinebouw en apparatenbouw. Het onderscheidend vermogen van Mevi ligt vooral in de nauwkeurigheid waarmee bewerkingen worden uitgevoerd. ‘Meten tot op 0,6 micrometer; gaatjes boren van 0,02 millimeter en oneffenheden frezen tot een gemiddelde ruwheid van 0,05 micrometer. Mevi doet het. Ter vergelijking, een mensenhaar is ongeveer 50 Um dik, oftewel 0,05 millimeter. Whatever the accuracy, we will build it’, aldus accountmanager Frans Dirks:
Frans Dirks ziet het traject zich in een recordtempo ontwikkelen. ‘In maart maakten we kennis met Big Science. Slechts twee maanden later bereiden we onze reis naar CERN voor om een eventuele samenwerking op het gebied van nauwkeurigheid en machinebouw te bespreken. We zijn er trots op dat het beroemde CERN op zoek is naar de precisie die wij bieden. En op het feit dat we al zo snel met CERN rond de tafel mogen gaan zitten. Daarom mag iedereen onze reis volgen. Een interessant en uniek kijkje in een bijzondere trip!’
Het in 1967 opgerichte Mevi legt zich toe op verspaning, werktuigbouwkundige engineering en machine- en apparatenbouw. Maakdelen, modules en complete machines verlaten de werkplaatsen in Helmond, Overpelt (België) en Zlín (Tsjechië). Mevi heeft alle schakels van de supply chain in eigen huis. Van conceptontwikkeling en engineering tot en met implementatie en inbedrijfstelling. Precisie en ook flexibiliteit onderscheiden Mevi op de markt. Elke dag gaan in totaal 110 medewerkers aan de slag voor Mevi .
Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, of Europese Raad voor Kernonderzoek, (CERN) , is een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes. De organisatie werd opgericht in 1954 en is sinds jaar en dag gehuisvest in Meyrin, in het kanton Genève in Zwitserland. CERN voert experimenten uit om inzicht te krijgen in hoe materie is opgebouwd. Belangrijke vragen zijn: Uit welke deeltjes bestaat materie? En: Wat zijn de krachten die de deeltjes bij elkaar houden?
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…