Deze manier van programmering is mogelijk geworden dankzij de ontwikkeling van de nieuwe robotbesturing. De nieuwe besturing met G3 Weld Navigation zal vanaf september door Valk Welding via haar eigen Europese vestigingen op verschillende lastechnische vakbeurzen in Europa worden geïntroduceerd.
Met G3 Weld Navigation kunnen medewerkers vanaf een pc of ‘teach pendant’ op een eenvoudige manier een programma voor een lasrobot maken. De software bepaalt aan de hand van de opgegeven materiaalsoort, -dikte en gewenste type verbinding, zelf de juiste parameterinstellingen voor stroomsterkte, voltage en lassnelheid. Tevens wordt een advies getoond voor de juiste toortshoek en “offset” van het TCP om een perfecte lasnaad te verkrijgen.
Valk Welding komt daarmee tegemoet aan de vraag naar automatiseringssystemen die ook voor bedrijven met minder specifiek op lastechniek geschoold personeel inzetbaar zijn. Naast het feit dat hoger opgeleide technici voor veel MKB toeleveranciers hoge kosten met zich meebrengen neemt het aanbod op de arbeidsmarkt met lastechnische ervaring bovendien steeds verder af. Zowel Valk Welding als Panasonic willen hiermee lasrobotisering voor een grotere groep (jongeren) toegankelijk maken.
De nieuwe G3 robotbesturing van Panasonic heeft een zeer krachtige CPU, die met een hogere snelheid en rekenkracht een enorme prestatiesprong in de lasproductie mogelijk maakt.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…