Uitgedaagd door Elon Musk bouwden 27 teams uit de hele wereld het afgelopen jaar ‘pods’ voor het futuristische transportconcept Hyperloop , waarbij mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen. Met de competitie wil hij de ontwikkeling van een revolutionaire vorm van snel en energiezuinig transport stimuleren, waarbij mensen en goederen met een snelheid van 1.200 kilometer per uur door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen. Uitgedaagd door Musk ontwierpen, bouwden en testten studententeams over de hele wereld hyperloop-pods.
Afgelopen weekend mochten ze hun pods op de proef stellen in een 1,2 km lange buis naast het terrein van SpaceX in Los Angeles. ‘Dit was precies de prijs waar we voor gingen, we hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen opschalen”, vertelt team captain Tim Houter. ‘En die inspanning is nu beloond, fantastisch’. Daarnaast kreeg het Delft Hyperloop Team ook de Award voor de beste constructie en ontwerp. Het Delftse ontwerp meet ongeveer 4,5 meter bij 1 meter en weegt slechts 149 kilogram.
Studenten van de Universiteit van München wonnen met een gemiddelde snelheid van 94 km per uur de andere prijs, die voor de hoogste gemiddelde snelheid. Er is nog wel een hele weg te gaan om uit te komen op de gewenste snelheid van 1.200 km per uur.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…