TNO en ITRI lanceren Penrose voor de toekomst van Additive Manufacturing

Op de stand van Holland High Tech in Hannover werd door TNO en ITRI, de Taiwanese non-profit R&D organisatie (Industrial Technology Research Institute) de handtekening gezet onder de samenwerking in Penrose.

Het Penrose-programma biedt partners toegang tot een uniek innovatief ecosysteem met geavanceerde middelen om samenwerking en snelle integratie van industriële Additive Manufacturing te bevorderen. De Taiwanese organisatie ITRI houdt zich bezig met toegepast onderzoek en technische diensten.

Co-creatie bevorderen

‘De missie van TNO is om mensen en kennis te verbinden om innovaties te creëren en het concurrentievermogen te ondersteunen. Net als bij onze missie, verbindt het Penrose-programma experts over de hele waardeketen van Additive Manufacturing om co-creatie te bevorderen in zijn puurste vorm’, aldus Arnold Stokking, directeur bij TNO. ‘Daarnaast zijn we verheugd om ITRI te verwelkomen als de gezamenlijke grondlegger van Penrose. Wij zijn van mening dat de samenwerking met ITRI een sterkere basis voor het Penrose-programma biedt en de relatie tussen onze instellingen versterkt.’

Dr. Shuo-Hung Chang, ITRI’s vice-president en algemeen directeur: ‘We zijn trots op onze rol als de gezamenlijke grondlegger in het Penrose-programma. Niet alleen in kennis en ervaring vullen ITRI en TNO elkaar aan, ook is het Penrose-programma een belangrijke uitbreiding in de samenwerking tussen industriële partners in Europa en Taiwan.’

Derde industriële revolutie

Additive Manufacturing is de productie van driedimensionale (3D) objecten van een digitaal model door het vaststellen van de opeenvolgende lagen van materialen om de gedefinieerde producten of componenten te vormen. Deze technologie zal de beperkingen wegnemen in het ontwerp met de conventionele productie door het combineren van verschillende stappen in het proces, zoals slijpen, smeden, gieten, snijden en samenvoegen. De mogelijkheden voor tijd- en kostenbesparingen zijn aanzienlijk en zijn aangetoond door ‘early adopters’ van industriële toepassingen, tandheelkundige implantaten en medische hulpmiddelen.

Echter, de volgende generatie van Additive Manufacturing vereist uitgebreide materiaalkwalificatie, verdere ontwikkeling van apparatuur en innovatie in het ontwerp om een duurzaam proces te leveren voor de hightech industrie. In de uitgave van april 2012 van ‘The Economist’ werd Additive Manufacturing genoemd als de ‘derde industriële revolutie’.

In het Penrose-programma kunnen partners op elk moment aansluiten bij het consortium.

De redactie

Recent Posts

Blog Rolf Elling: Zorg voor enige houvast

En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…

1 jaar ago

Hoogprecisiespecialist ziet vraag aantrekken en investeert in machinepark

Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…

1 jaar ago

Verhuizing vormt sluitstuk transitie Harry Hersbach Tools

Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…

1 jaar ago

Wereldwijde staalproductie nagenoeg gelijk

De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…

1 jaar ago

Stap voorwaarts voor Hoekman met vierde locatie

Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…

1 jaar ago

Nieuwe assemblagehal voor Wetech

Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…

1 jaar ago