In de Nederlandse maakindustrie werken verschillende bedrijven, als schakels in een keten, intensief samen aan een optimaal eindproduct. Hierbij zijn zo’n 800 duizend mensen in circa 41 duizend bedrijven betrokken en daarmee levert de sector een belangrijke bijdrage aan werkgelegenheid en duurzame, economische groei in Nederland.
Een aangeleverd klantontwerp vertalen naar een productierijp ontwerp is niet eenvoudig. Tekeningen worden nog vaak per fax aangeleverd en moeten eerst gedigitaliseerd worden. Dit is inefficiënt, jaagt producenten onnodig op kosten en vergroot de kans op fouten. Slim digitaal samenwerken kan een hoop verwarring voorkomen. Wanneer betrokken partijen productdata en tekeningen eenduidig digitaal uitwisselen volgens een vast protocol, worden misverstanden en fouten voorkomen.
Door de bedrijven uit de keten digitaal hun werktekeningen te laten delen, valt bovendien veel winst te behalen en verbetert hun concurrentiepositie. Samen met Syntens, partner in het project Nederland Digitaal in Verbinding, ging brancheorganisatie FDP aan de slag en ontwikkelde met metaalleveranciers, toeleveranciers van plaatwerkproducten en softwareleveranciers de DSX-standaard. Met deze standaard kunnen bedrijven onderling producttechnische en logistieke informatie digitaal overdragen.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…