Eerder deze week sprak Vraag en Aanbod al met directeur-eigenaar Wouter van Halteren. Om de surseance niet voor de voeten te lopen hebben we gewacht met publicatie. Nu het faillissement van Style High Tech een voldongen feit is, staat niets ons meer in de weg om over dit tragische lot van Style te schrijven.
‘Het is een kredietprobleem’, zegt Van Halteren. ‘Door de sterke groei van het aantal orders uit Duitsland, België en Tsjechië hebben we dringend geld nodig om de productie voor te kunnen financieren. Om die reden zijn we gaan praten met onze bank voor extra kredietverstrekking. De bank ging echter niet mee met onze visie en wilde (nog) geen extra krediet verstrekken. De bank adviseerde ons om een investeerder te zoeken. Die vonden we in de dichte nabijheid en rond 2 augustus zouden we deze beoogde samenwerking beklinken’, weet Van Halteren.
Maar voordat het zover was, werd Style geconfronteerd met een crediteur, die ook wel wilde meepraten over een mogelijke investering in het bedrijf. ‘Dat zagen we echter niet zitten en dat hebben we ook kenbaar gemaakt aan deze crediteur. Met als gevolg dat hij beslag legde op ons bedrijf. Het enige wat we toen nog konden doen om dit beslag op te heffen, was zelf surseance aan te vragen. Dan moet de bewindvoerder er maar een klap opgeven’, vertelde Van Halteren ons eerder deze week. ‘En op 10 augustus hebben wij surseance aangevraagd.’
Jan Dingemans van Van Riet Advocaten die als bewindvoerder optreedt bevestigd ten dele dit verhaal van Van Halteren. In de nieuwsbrief van Made-in-Europe.nu vertelt Jan Dingemans dat de crisis die in 2008 begon, de Nederlandse machinebouwer de das om gedaan. Volgens hem is het bedrijf zoals bij de meeste faillissementen aan liquiditeitsgebrek kapot gegaan.’ De verkoopprognoses voor de komende tijd zijn volgens de medewerker van de curator positief. Daarom is hij optimistisch gestemd over een overname c.q. doorstart van de machinebouwer.
De curator praat momenteel met twee partijen die veel interesse tonen om de doorstart van Style High Tech mogelijk te maken. ‘We werken eraan dat we het overgrote deel van de 40 medewerkers kunnen betrekken bij de doorstart. Het probleem zit niet bij het personeel. Onze ervaring is dat het om toegewijde mensen gaat en er zit veel know how. Die proberen we te behouden.’
De productie in Bunschoten ligt momenteel stil. Zodra de doorstart een feit is, zal deze opgepakt worden zodat de vertraging in de leveringen beperkt blijft.
Jan Dingemans verwacht hier binnen enkele dagen meer duidelijkheid over. Over de identiteit van de geïnteresseerde partijen wil het Utrechtse kantoor geen mededelingen doen.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…