Australië is de grootste exporteur ter wereld van steenkool voor de hoogovens maar door de overstromingen staan veel kolenmijnen onder water of zijn ze in ieder geval onbereikbaar.
Ook de grootste kolenhavens van het land hebben met ernstige problemen te kampen. Door stortregens en overstromingen is bijvoorbeeld de aanvoer van kolen gestremd. De kolenterminal van Gladstone, Queensland in Australië is daardoor helmaal leeg en wachten coasters voor niets op bevoorrading. (zie foto 17)
De spotprijs voor hoogovenkolen ligt inmiddels al ruim tien procent hoger dan de voor het eerste kwartaal afgesproken contractprijzen. Analisten verwachten dat dat prijsniveau de komende weken flink omhoog zal spurten omdat gebruikers in allerijl elders kolen moeten zien te krijgen.
Zo haalt China normaal gesproken 80 procent van de benodigde kolen uit Australië maar moet dat nu voor een groot deel daarvan een beroep doen op de spotmarkt. Australië exporteerde vorig jaar 159 miljoen ton van deze kolen, ongeveer twee-derde van de totale handelsstroom in de wereld.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…