‘Het is het nieuwe opleidingscentrum van de NGK ,’ vertelt Van Dijk. ‘Zij maken twee dagen per week gebruik van de smederij. Op de avonden en de overige dagen gaan wij hier aan de gang. Ik heb er mijn bedrijf Dochter van de Smid en samen met Peter Scheltus ook nog het bedrijf Vuurspetter.’ De smederij heeft zes smidsvuren en maakt deel uit van de in ere herstelde Botterwerf Huizen.
Samen hebben zij dit jaar ook Vuurspetters opgericht. Bedrijven bieden zij, in samenwerking met restaurant De Kalkovens , het concept ‘Smeed en Eet’. De ‘Smeed en eet’ bijeenkomsten worden begeleid door Peter Scheltus. Hij geeft informatie over het vak, begeleid de teams bij hun opdracht en treedt ook op als coach. ‘Voorafgaand aan de bijeenkomst overleg ik met de directie van het bedrijf of met de afdelingschef. Wat is de bedoeling. Zijn er problemen waaraan kan worden gewerkt. Hoeveel vrijheid is er voor inbreng tijdens de dag. Want als je drie tot vier uur aan de gang gaat, is het natuurlijk logisch dat de teamleden eigen ideeën krijgen die je vervolgens weer verwerkt.’
Voor particulieren organiseert Vuurspetters series van vijf workshops. Op 10 februari start de cursus levendig smeden, 5x een avond aan het vuur en daadwerkelijk smeden.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…