Een 3D-printer van zo’n 6 meter hoog, 36,5 meter lang en 12 meter breed werd gebruikt om het gebouw te printen. Ook werden er – op de bouwplaats zelf – nog enkele mobiele printers gebruikt. Eén persoon overzag het printen. Een groep van zeven mensen installeerde de geprinte elementen (wat zo’n twee dagen tijd in beslag nam). Daarnaast waren er nog zo’n tien mensen nodig voor onder meer de elektriciteit. Het betekent dat met het bouwen van dit gebouw zo’n vijftig procent minder arbeidskosten gemoeid waren dan normaal gesproken het geval is.
Het gebouw is zo’n 250 vierkante meter groot en beschikt onder meer over elektriciteit, water en airconditioning. Het gebouw is gemaakt van bouwmaterialen – waaronder een speciaal soort cement – die uitgebreid getest zijn in China en Groot-Brittannië.
Dubai wil in 2030 wereldleider zijn op het gebied van 3D-printen. Het land focust zich daarbij op drie sectoren: de bouw, medische producten en consumptiegoederen. De bouw van het eerste 3D-geprinte kantoorgebouw past keurig in deze strategie. Dubai hoopt er diverse lessen uit te kunnen trekken die het land in staat stellen de technologie naar een nog hoger plan te tillen.
Bron: scientias.nl
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…