De reikwijdte van het begrip metallurgische procédés was tot nu toe niet eenduidig vastgelegd in wet- en regelgeving. Omdat een goede definitie van het begrip metallurgische procédés ontbrak, sloot de Belastingdienst voor de uitleg aan bij het spraakgebruik op de volgende wijze: het proces van de bewerkingen waardoor de metalen uit hun ertsen worden afgescheiden.
Onlangs heeft de Rechtbank Arnhem echter bepaald dat het begrip metallurgische procédés kan worden uitgelegd volgens de Europeesrechtelijke definitie van het EG-adviescentrum, namelijk: Procedures waarbij metalen uit hun ertsen worden gescheiden, het zuiverder maken van metalen, het legeren en het creëren van bruikbare objecten uit metalen.
Echter, niet elke vorm van metaalbewerking kan volgens de rechtbank Arnhem als een metallurgisch procédé worden aangemerkt. De door de rechtbank Arnhem gegeven uitleg van het begrip ‘metallurgische procédés is aanmerkelijk ruimer dan de uitleg die de Belastingdienst tot nu toe heeft gehanteerd. Gezien het feit dat de Belastingdienst in deze zaak geen hoger beroep heeft aangetekend zal de vrijstelling en teruggaafmogelijkheid in de toekomst ruimer zijn.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…