De Nederlanddse producent werkt in een consortium van zeven Europese bedrijven. Het project wordt mede gefinancierd door de Europese Commissie. TWI, een zeer grote kennisinstelling op het gebied van materiaalkunde, verbindings- en productietechnieken uit Engeland coördineert het project.
Het doel van het project is om een grote stap voorwaarts te maken op het gebied van het automatisch genereren van complete robotlasprogramma’s. Dit met behulp van 3D modellen, een database met laskennis en beeldherkenning (camera’s en andere sensoren). Belangrijke uitgangspunten zijn het niet meer in hoeven leren van de laspaden en de lasinstellingen alsmede de laskwaliteit verbeteren.
Deze ontwikkeling moet uiteindelijk leiden tot een systeem dat veel programmeertijd bespaart waardoor deze flexibele robotinstallatie al bij veel kleinere productseries rendabel in te zetten zal zijn. Daardoor kan men besparen op productietijd, productiekosten en flexibiliteit, productkwaliteit en productie-efficiency zullen toenemen.
Om de software van het systeem optimaal te kunnen ontwikkelen naar de wensen van de gebruiker, kan deze een online enquête invullen. Dit kost ongeveer 5 minuten. De sluitingsdatum voor de online enquête is 31 december 2011.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…