De haak, die is gebaseerd op een ontwerp van de Huisman viertandhaak meet meer dan 1 bij 1 meter. Eén van de voordelen van 3D-printtechnologie is dat de haak hol gemaakt kan worden wat aanzienlijk bespaart op het gebied van materiaalverbruik en productiedoorlooptijd. Ondanks dat weegt het gevaarte nog altijd zo’n duizend kilo en kan er 325 metricton mee getild worden. Het is overigens niet de eerste 3D-geprinte offshore kraanhaak van Huisman. Eerder dit jaar testte het bedrijf al een kleinere versie, goed voor tachtig megaton ‘safe working load’.
De fabricage betreft ook vooral een ontwikkelingstraject. Hiervoor zijn drie classificatiebureaus (DNV GL, Bureau Veritas en ABS) aangesloten die elk de kraanhaak zullen certificeren. Hierdoor kan er een belangrijke stap gemaakt worden in de vaststelling van regels voor 3D-geprinte producten voor de maritieme en offshore industrie.
Ramlab is het eerste fieldlab met 3D-metaalprinters dat zich richt op de havengerelateerde industrie. Het fieldlab gebruikt 3D-metaalprinters voor het ontwikkelen van kennis op het gebied van metaalprinten, 3D-ontwerpen en certificering. Vorig jaar werd in het centrum al de eerste gecertificeerde 3D-geprinte scheepsschroef ter wereld geproduceerd: de WAAMpeller.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…