Het Nederlandse bedrijfsleven tast in het duister welke stappen genomen moeten worden om een veilige logistieke keten te kunnen waarborgen, met zo min mogelijk oponthoud. Zo is bij veel bedrijven bijvoorbeeld niet bekend welke schadelijke effecten bepaalde concentraties gassen kunnen hebben en welke procedures zij moeten volgen. Ook bestaat er geen consensus over de juiste meetmethode, de kwaliteit van gasmeters en opleidingen.
Het platform moet gaan dienen als meldpunt, informatie- en adviesorgaan. Daarnaast moet het, binnen kaders die de logistieke keten zo min mogelijk frustreren, richtlijnen en normen ontwikkelen voor de veilige omgang met containers die gassen bevatten. Het platform heeft een breed draagvlak bij het bedrijfsleven, de vakbond en de overheid.
Zo wordt er momenteel samen met de Raad Nederlandse Detailhandel, TLN, FNV Bondgenoten, VNO-NCW en FME-CWM gesproken over de praktische invulling en structuur en heeft minister Cramer uitgesproken het initiatief een zeer warm hart toe te dragen. Het platform zal dan ook waarschijnlijk al aan het einde van deze zomer worden gelanceerd.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…