Open dagen productiecellen Auto-Cell bij Swabo Precision

Directeur-eigenaar van Auto-Cell is Jan van der Linde. ‘Wij bestrijken samen met vijf medewerkers en specialistische partners de hele keten van ontwikkeling tot realisatie en onderhoud.’

Swabo

Als toeleverancier voor de industrie is Swabo Precision bekend met de problematiek van kleine series met korte cyclustijden en de groeiende vraag naar flexibiliteit. Om hierop in te kunnen spelen heeft Auto-Cell een 24/7 productiecel op basis van een vijfassige bewerkingscentrum ontworpen en turn-key geleverd. De cel bij Swabo bestaat uit een vijfassige Toyoda UG800 en het gepatenteerde Tailmaker concept waardoor deze cel direct ruw materiaal accepteert (dus zonder voorbewerking/opspanning). Het gezaagde materiaal kan direct, zonder voorbewerking of opspannen, in de cel worden geplaatst. Dat resulteert onder andere in een kortere doorlooptijd en er zijn geen tussenvoorraden nodig.

Lidu

Bij Lidu in het Duitse Dülmen heeft Auto-Cell een productiecel ontwikkeld en turn-key geleverd met daarin onder andere twee draaibanken en een modulair magazijn met een capaciteit van 40 ton. Met deze cel heeft Lidu de stap naar manarme 24/7 productie voor kleine series met korte cyclustijden gemaakt. De cel bestaat uit Een horizontale draaibank met live tooling en een verticale draaibank, een modulair flexibel magazijn voor maximaal 32 pallets, ieder geschikt voor 1.250 kg materiaal, een gepatenteerde automatische klauwenwissel die onbemande seriewisseling mogelijk maakt en 360 extra gereedschapplaatsen in de cel.
In deze cel is een modulair magazijn opgenomen met een maximale hoogte van 7,5 meter en met een totaalcapaciteit van 40 ton werkstukgewicht. Dit magazijn is gebaseerd op de productie van Lidu en ontwikkeld om ‘de nacht door te komen’. Het magazijn herbergt zowel het ruwe materiaal als de gerede producten en functioneert tevens als automatische buffer tussen de voor -en nabewerking die in dezelfde cel plaatsvindt.

Naadloze koppeling

Beide cellen worden voorzien van een naadloze koppeling tussen ERP, CAM en MDR (Machine Data Registratie). Hierdoor wordt een flexibele real-time planning gerealiseerd. MDR wordt niet alleen voor stilstandregistratie en continue meting van de OEE (Overall Equipment Effectiveness) ingezet, maar ook voor het op order registreren van de nacalculatie, oftewel het real-time orderresultaat. Deze digitale omgeving wordt aangestuurd vanuit de werkvoorbereiding in samenwerking met de operator. Op de locatie van Swabo in Reusel zijn deze twee unieke cellen in aanbouw in opdracht en regie van Auto-Cell. Beide cellen naderen hun voltooiing en zijn te zien op deze open dagen.


De open dagen van Auto-Cell op 9 en 10 mei bent u van 15:00 tot 20:00 uur op de Locatie van de dependance van Swabo aan de Lange Voren 8 te Reusel.

De redactie

Recent Posts

Blog Rolf Elling: Zorg voor enige houvast

En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…

1 jaar ago

Hoogprecisiespecialist ziet vraag aantrekken en investeert in machinepark

Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…

1 jaar ago

Verhuizing vormt sluitstuk transitie Harry Hersbach Tools

Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…

1 jaar ago

Wereldwijde staalproductie nagenoeg gelijk

De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…

1 jaar ago

Stap voorwaarts voor Hoekman met vierde locatie

Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…

1 jaar ago

Nieuwe assemblagehal voor Wetech

Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…

1 jaar ago