Stichting Innovat.ION is een zelfstandige entiteit waarvan het bestuur bestaat uit twee van de vier bestuursleden uit Vereniging ION. De officiële aftrap van Stichting Innovat.ION is op 1 januari 2019. De bedoeling is dat de stichting een platform wordt waar innovaties voor de branche uitgevoerd kunnen worden in projecten met bedrijfsbijdragen en subsidies. Door deze specifieke inbedding kunnen projecten sneller tot wasdom komen. Iets waar de branche grote behoefte aan heeft.
Het eerste grote wapenfeit van Stichting Innovat.ION is tijdens het congresblok 3D-printing voltrokken in ‘s-Hertogenbosch, de ondertekening van een convenant door de drie kennispartners (NLR, TU Delft en Stichting Innovat.ION) samen met ongeveer vijftien mkb-bedrijven.
Doel van het project is bedrijven te ondersteunen door met hen metaalgeprinte onderdelen op de markt te brengen. Dit betekent dat ook aspecten als business, het bedrijf en de mens in het AM-proces aan bod komen.
Dat in dit proces het kiezen van de juiste coating erg belangrijk is, spreekt voor zich. De kennis van de werkgroep 3D Metal Printing van Vereniging ION zal daarom meegenomen worden. En uiteraard zal ook het netwerk van FLAM3D betrokken worden. Namens Stichting Innovat.ION neemt Arjan de Bruin aan het project deel.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…