FOCWA is namens Nederland vertegenwoordigd in een Europese technische werkgroep. Deze werkgroep houdt zich bezig met de inhoud van de bovengenoemde normen. Er treden regelmatig wijzigingen op. Deze worden direct op het gesloten gedeelte van de LPK-site doorgevoerd, waardoor de informatie altijd up-to-date is.
Zodra een wijziging in de normen optreedt, wordt ook de LPK-checklist aangepast. Hierdoor zijn de keurende LPK-bedrijven er altijd van verzekerd, dat zij de LPK-keuringen volgens ‘de laatste stand der techniek’ kunnen uitvoeren. Regelmatige steekproeven door de TÜV garanderen de kwaliteit van het LPK-keurmerk.
Er zijn momenteel 225 bedrijven die LPK-keuringen uitvoeren. Zij zijn allemaal te vinden op www.lpk.nl. Ook kunnen bedrijven zich via deze site opgeven als LPK-bedrijf. In het eerste kwartaal van 2009 hebben zij 2.500 laadkleppen gekeurd. Het totaal aantal keuringen in 2008 bedroeg 8.500.
Het LPK-keurmerk wordt aanbevolen door de laadklepfabrikanten: Ama, Bär, Dautel, DHollandia, Mariba, Anteo GLT Interlift en Zepro. Zij hebben een gezamenlijk marktaandeel van circa 98 procent.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…