Tijdens de twee dagen in Mol zal lasertechnologie in vele facetten prominent aan bod komen. De materiaalbewerking met lasers begon met de glaslaser, gevolgd door de Nd:YAG-laser en de CO2-laser en later als tussenstation de diodelaser en nu zijn er als hoogvermogen lasers de verbeterde diodelaser, de schijflaser, de fiberlaser en de nog steeds niet weg te denken CO2-laser.
De bewerkingstijd is verlegd van CW (snijden) naar milliseconde (lassen) naar microseconde (boren) naar nanoseconde (graveren, ablatie) en nu naar femtoseconde. Dit maakt dat de laser een zeer hoge innovatiewaarde heeft en zal blijven houden.
Het begeleidende congres bestaat voornamelijk uit inleidingen over praktische laserbewerkingen. Hierbij zal de bewerkingstijd van femtoseconde tot CW (continue laser) worden belicht. Het congres staat onder leiding van dagvoorzitter prof. Bert Huis in ‘t Veld, die op dinsdag 18 mei het dagthema ‘Microbewerkingen’ naar voren brengt door onder andere: Lightmotiff, Exilas, Layerwise, Materialise, Alsi, Sonion, Solland en ECN.
Op woensdag 19 mei zal het dagthema ‘Macrobewerkingen’ onder de bezielende leiding van prof. Jean-Pierre Kruth door de volgende bedrijven worden belicht: Vito, KU Leuven, Laprocon, Arcelor Mittal, Universiteit Twente, Vasco, AWL en Bosal.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…