De versnippering van het aanbod aan projecten, programma’s en activiteiten in het funderend onderwijs wordt zo tegengegaan om daarmee nog meer kwaliteit en impact te realiseren.
Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Koninklijke Metaalunie, noemt de fusie ‘een goede ontwikkeling, waar we als Metaalunie vierkant achter staan’. ‘De instroom van vakmensen is en blijft van vitaal belang voor onze sector. Meer handen aan de ploeg en verregaande samenwerking moet de slagkracht vergroten om de wereld van technologie te ontsluiten, juist bij jonge kinderen. Het is leuk, uitdagend en toekomstgericht’, aldus Heij.
De concrete programmering van het Platform Talent voor Technologie wordt de komende maanden vormgegeven. Het funderend onderwijs wordt vanaf het schooljaar 2019-2020 een vernieuwde programmering geboden. De basis hierbij is om jongeren door positieve ervaringen met technisch onderwijs en beroepen een breed, realistisch en aantrekkelijk beeld te geven van technologie en de technische beroepspraktijk, waarbij in projecten en programma’s intensief en vraaggestuurd in de regio samen zal worden gewerkt met bedrijven, scholen en (lokale) overheden aan aantrekkelijker en beter techniekonderwijs. Zo wordt een bijdrage geleverd aan voldoende en goede leerkrachten die het enthousiasme voor technologie effectief kunnen overdragen op jongeren.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…