Creemers zei dit op de afgelopen vakbeurs Tube in Düsseldorf. Doorslaggevend voor de keuze voor een fiberlaser zijn volgens de sales manager de lagere operationele kosten van een fiberlaser, die doorgaans op ongeveer een derde van die van een CO2-laser liggen. ‘Men is bereid voor een fiberlaser zelfs iets minder kritisch naar de snijkwaliteit te kijken als het om dikker RVS gaat, waar de fiber nog iets achterblijft qua kwaliteit dan de CO2. Bij dikker staal benadert de fiberlaser de kwaliteit van de CO2 inmiddels.
De vraag naar andere Mazak-machines in de Benelux ontwikkelt zich goed. Luc Creemers merkt dat de Nederlandse markt bezig is met een inhaalslag. ‘Wij zien een duidelijk verschil tussen Nederland en België. In Nederland wil men weer investeren en de laatste technieken in huis halen. De Belgische markt is vlak, met name doordat de bouw er nog niet aantrekt.’
Meer over de op Tube aangekondigde nieuwe buislasersnijmachine Tube Gear 150 van Mazak in de Vraag en Aanbod special ‘Lassen, snijden en verspanen’, die verschijnt bij de reguliere editie van 22 mei 2014.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…