De LiS beschikte al over twee Haas SuperMiniMills en een Haas VF-1 bewerkingscentrum. Met de nieuwe machines beschikt LiS over draaimachines met Y-as, bewerkingscentra en boor-/tapcentra. Met al deze CNC-machines beschikt de school als een van de weinige opleidingen over up-to-date CNC productietechnologieën voor fijnmechnische bewerkingen.
Als HTEC krijgt LiS korting, scholing, gratis simulatoren van de besturing, en verlengde garantie. Ook staat de school met de andere HTEC’s. Dit zijn er in Europa al 104.
De Leidse instrumentmakers School (LiS) is dé gespecialiseerde vakschool voor precisietechnologie in Nederland en versterkte die positie recent via stevige investeringen in een uitbreiding van huisvesting en haar machinepark. De school levert momenteel vijftig studenten per jaar af, waarvan een deel doorstroomt naar Hbo. Het aantal aanmeldingen is de laatste 3 jaren sterk gegroeid, zodat er waarschijnlijk meer afstuderenden per jaar komen.
De studenten ontwikkelen en maken onder meer fijnmechanische componenten in opdracht voor industrie en wetenschap. Voor bedrijven die willen weten wat de LiS voor hen kan betekenen is er op donderdag 18 mei de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te komen nemen.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…