Bij het kolenvergassingsproces worden kolen met lucht en heet water onder hoge druk gezet. Hierbij ontstaat koolwaterstof in de vorm van synthesegas. Dit gas kan direct als brandstof worden gebruikt, dan wel via verschillende procesfasen worden verwerkt tot petrochemische producten.
De kolendrukvergassing heeft een behoorlijk potentieel en opent nieuwe perspectieven voor landen zonder eigen olie- en gasreserves. Voorwaarde voor de economische rentabiliteit, is de mogelijkheid om de installatie gedurende meerdere jaren continu te laten draaien. Dat vereist robuuste pompen, omdat de te verpompen media deels heet en zeer agressief zijn. De media hebben een verhoogd vastestofgehalte met deeltjesgrootte tot 6 mm. De behuizing en de waaier van de pompen worden daarom vervaardigd van duplex staal. De waaiers worden bovendien nog extra gehard.
Om bestand te zijn tegen de hoge procesdrukken hebben de ingenieurs van KSB de pompen versterkt, waardoor de drukklasse kon worden verhoogd van PN 10 tot PN 50. Naast de pompen levert de pompproducent ook de bijbehorende systeemtechniek in de vorm van frequentieregelaars en softstarterbesturingen.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…