De wereldwijde daling van de vraag naar staal, drukt niet alleen de staalprijs. Het heeft ook gevolgen voor de prijs van schroot. De prijs van staal is de afgelopen jaren sterk gedaald; voor sommige markten zelfs meer dan 50 procent. Daar staat tegenover dat de inzameling van gebruikt staal onverminderd door is gegaan. Dat blijkt uit een rondgang van BNR.
Dat zorgt er voor dat ook afvalstaal en schroot in waarde zijn gedaald. Hierdoor kunnen kleinere inzamelaars het hoofd niet meer boven water houden, zegt metal trader Jan Willem Dekker van het Rotterdamse Krommenhoek Metals. Zijn bedrijf koopt en verkoopt wereldwijd staal. Het bedrijf weet de kosten in de hand te houden, waardoor hij in staat is nog steeds een dunne marge te behalen op de schroot die hij verkoopt aan smelters.
Water aan de lippen
Maar in de markt zijn namen bekend van bedrijven waar het water aan de lippen staat: ‘Wij horen in de sloopwereld dat er projecten zijn aangenomen voor een schrootprijs die boven de huidige waarde ligt. Dat gaat met een dalende schrootprijs tegenvallen. Dan moet je knijpen in de kosten en scherper inkopen op partijen.’ Welke bedrijven en marktsegmenten het moeilijk hebben, wil Dekker niet zeggen.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…