Een robot moet altijd geprogrammeerd worden. Hierdoor denkt men vaak dat de robot economisch alleen voor grote series in te zetten is. Dat hoeft niet zo te zijn. Veel kleinere series door elkaar zijn goed te doen als deze repeterend zijn: eenmaal geprogrammeerd kan een robot de serie altijd snel opstarten en kan snel tussen series wisselen.
Omdat het nu steeds lastiger is voor bedrijven om vakmensen aan te nemen, komt robotisering weer onder de aandacht. Robots kunnen vakmensen wel vervangen, maar er zijn altijd vakmensen nodig voor het aansturen en programmeren van de robot en zijn omgeving. Voor een lasrobot bijvoorbeeld is altijd minimaal één goede lasser en één goede programmeur nodig. Vooral bij certificatie zijn toch vakmensen nodig die ook daadwerkelijk aanwezig zijn.
Veel robots worden ook ingezet om zwaar, saai en repeterend werk over te nemen. Daar zijn toch al geen vakmensen aan het werk. Voor de toekomst is robotisering wel een van de oplossingen om het tekort aan vakmensen op te vangen.
Lees en alles over robotisering in ons digitale magazine dat verschijnt op maandag 4 december. Vol met praktische tips, online tests, ervaringen van collega’s, video’s en nog veel meer.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…