Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder bouwmaterialenhandelaren in opdracht van Koninklijke Hibin. ‘Het is belangrijk dat we in beeld hebben hoe de bouwmaterialenhandel presteert, welke problemen de crisis met zich meebrengt en wat de verwachtingen zijn’, vertelde Hibin-voorzitter Gert Smit vorige week tijdens de Hibin-branchedag.
Van de handelaren ervaart 65 procent de gevolgen van de crisis in enige mate en 29 procent in sterke mate. 72 procent geeft aan dat de omzet verminderd is, terwijl 64 procent ziet dat er meer discussie is over tarieven en geoffreerde prijzen.
De vermindering van opdrachten wijden de bouwmaterialenhandelaren aan het simpele feit dat er geen opdrachten meer zijn. Van alle sectoren is de woningbouw de grootste boosdoener. Van de Hibin-leden merkt 85 procent dat de gevolgen van de crisis hier het grootst zijn.
De respondenten in het onderzoek hebben ten opzichte van 2008 hun omzet met gemiddeld 10 procent zien dalen tot en met april. Voornamelijk de ruwbouwmaterialen zijn hier debet aan.
Een strakker debiteurenbeleid, scherper materiaal inkopen, voorraden afbouwen, besparingen op loonkosten en een actievere marktbewerking zijn de populairste maatregelen tegen de economische crisis.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…