Uit de CBS-cijfers blijkt dat de ondernemers in de technologische industrie nog steeds van mening zijn dat de orderportefeuille onvoldoende gevuld is. Ze zijn nog steeds niet echt optimistisch over de toekomst. Wel zijn ze minder negatief dan een jaar geleden.
FME-voorzitter Jan Kamminga: ‘De technologische industrie kan als innovator, belangrijk werkgever en exporteur een belangrijke bijdrage leveren aan een verder economisch herstel. Uiteraard moeten de bedrijven zelf deze bijdrage realiseren. Maar in welke mate zij hiertoe in staat zijn, is mede afhankelijk van het overheidsbeleid in de komende jaren, waarbij behoud van de internationale concurrentiepositie voorop moet staan.’
De FME benadrukt daarom het belang van een daadkrachtig, stimulerend en offensief overheidsbeleid dat het innovatieve vermogen van ons land versterkt. Dit is niet alleen van belang voor het bedrijfsleven, dat volgens de laatste CBS-cijfers nog steeds niet is herrezen uit de crisis, maar veel meer nog voor de Nederlandse welvaart op lange termijn. De meeste politieke partijen onderkennen in hun verkiezingsprogramma’s hiervan het belang, maar dat moet wel echt nog gerealiseerd gaan worden in een nieuw kabinet.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…