René van de Molengraft van de TU Eindhoven heeft het RoboEarth-project voorgesteld tijdens Hightech Mechatronica 2010. Want hightech is het project absoluut.
Het project van de TU Eindhoven, samen met onder andere de universiteiten van München, Stuttgart en Zaragossa en de ETH Zürich, voorziet in het ontwikkelen van een systeem dat ervoor zorgt dat alle robots in de wereld verbonden zijn aan een centrale database en daar kunnen putten uit ervaringen van andere robots.
Een robot die een bepaalde taak uitvoert, maakt een kaart van zijn omgeving met daarin de handelingen verwerkt en slaat die op in de server. Andere robots kunnen deze downloaden. ‘Die robot hoeft dan niet volledig opnieuw geprogrammeerd te worden. Hij download het recept en kan de handeling uitvoeren. De komende jaren willen we aantonen dat dit werkt.’
Als het RoboEarth project slaagt, wordt de inzet van robots in de toekomst stukken eenvoudiger. Het plan voorziet onder andere in een koppeling met Google Maps en Google Street, om geografische informatie die al beschikbaar is op het web ook bij de robot te gebruiken. Ook wordt er software ontwikkeld om recepten automatisch aan te passen aan de hardware, zodat robots van twee verschillende merken elkaars ervaring kunnen gebruiken.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…