Arburg ziet additive manufacturing als een belangrijke aanvullende productiemethode voor de verwerking van kunststoffen, die veel toekomstperspectief biedt. Reden hiertoe is de eerdere toetreding tot de markt met de Arburg Freeformer in 2013. De technologische verbanden tussen Arburg en German RepRap zijn duidelijk te zien: de Freeformer van Arburg werkt met druppelontlading en standaard granulaat voor individuele toepassingen en de German RepRap x500pro werkt met gloeidraadontlading voor standaard toepassingen. Verdere ontwikkelingen zijn onder andere de verwerking van vloeibare kunststoffen (bijv. LSR).
German RepRap ontwikkelt en produceert 3D-systemen op basis van FFF-technologie (fused filament fabrication). In 2016 voegde het bedrijf de innovatieve en wereldwijd unieke Liquid Additive Manufacturing technologie (LAM) toe aan zijn portfolio, die het mogelijk maakt om materialen zoals Liquid Silicon Rubber (LSR) te verwerken. De nieuwe x500pro, die engineering plastics zoals polycarbonaat (PC) verwerkt, vult het innovatieve productassortiment van German RepRap aan.
German RepRap zal als afzonderlijke start-up blijven opereren op de locatie in Feldkirchen. De verandering van eigenaar betekent niet dat er verder operationele veranderingen komen voor de 23 medewerkers. Het bedrijf wordt op dezelfde wijze geleid door oprichter en directeur Florian Bautz.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…