Vroeger was een certificaat Steigerbouwer A voldoende om steigers te mogen bouwen. Tegenwoordig moet de steigerbouwer een erkend diploma bezitten op niveau 2. Dat wil zeggen dat, naast het A-certificaat of -diploma en VCA, ook de nodige praktijkervaring noodzakelijk is. Het Opleidingsbedrijf VSB speelt daar op initiatief van haar leden nu actief op in.
De EVC-procedure is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Fundeon. Deze heeft met VSB veel tijd besteed aan de samenstelling van een kwaliteitsdossier en een uitvoerige pilotfase. Op basis hiervan kan aan ervaren steigerbouwers een diploma worden verstrekt. Hiervoor is een uitgebreid portfolio nodig, een CV waarin de praktijkkennis van de steigerbouwer en de bijbehorende onderbouwing door de werkgever zijn samengebracht. Op deze manier is het niet nodig dat door de praktijk geschoolde steigerbouwers terug moeten naar de schoolbanken. Alleen als blijkt dat enige bijscholing noodzakelijk is, worden gerichte trainingen en cursussen gevolgd.
Dankzij de medewerking van Rojo Steigerbouw en Jeroen van Vuuren kon het eerste diploma worden uitgereikt. Het Opleidingsbedrijf VSB verwacht dat Van Vuuren een voorbeeld wordt voor vele collegasteigerbouwers en heeft haar deuren dan ook open gezet om nieuwe kandidaten in te kunnen schrijven.
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…