Bedrijven zullen in het ergste geval, en dit is absoluut geen doemscenario, nee moeten verkopen aan hun klanten en dan kan het heel snel bergafwaarts gaan. Ondanks deze ‘gevaren’ blijft de sector zelf in mijn ogen nog te weinig investeren in scholing van de huidige medewerkers. Dus wat dit betreft is het ook wel de hand in eigen boezem steken.
Verder blijkt dat de koplopers opnieuw dubbel zo hard groeiden. En deze bedrijven weten hun winstmarge op peil te houden, waar deze voor de sector als geheel is afgenomen.
Koplopers doen het goed en dus beter dan de middenmoot. Terwijl er ook bij deze groep wel potentie ligt. Ze moeten echter wel aan de bak, anders missen ze de boot. Hoe dit nu aan te pakken. Wat nu te doen.
In ieder geval moet het personeelsbestand op peil blijven, laten we daar maar eens mee beginnen. Hierbij start het met het behouden van het huidige personeel. Geef ze ook de gelegenheid om opleidingen te volgen, door te groeien en zo waardevoller te worden voor uw bedrijf. Het mes snijdt dan vaak aan twee kanten. De medewerker is in zijn nopjes dat hij in de gelegenheid wordt gesteld door te leren en daarmee zijn weg omhoog te vinden en de werkgever is blij omdat de drang van de medewerker om te verkassen, behoorlijk vermindert. Ik zeg: doen.
Rolf Elling, hoofdredacteur
Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.stijlgenoten.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod
En dan is het al weer december, de laatste maand van het jaar. Het wordt…
Na een rustige periode ziet Hamers Metaalbewerking uit Tilburg de vraag weer aantrekken. Het maakbedrijf…
Harry Hersbach Tools, leverancier van gereedschap voor de metaalverwerkende industrie, staat voor een verhuizing van…
De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van…
Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger…
Machinefabriek Wetech op industrieterrein De Horsel in Nuth breidt haar assemblagehal uit. De fabriek is…